Pistagerullat vildsvin med sockerärtor och rödvinsolivsky

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 g benfri kotlettrad
  • 50 g pistagenötter / alternativt hasselnötter
  • Rödvinsolivsky
  • 1 msk tomatpuré
  • 2½ dl rödvin
  • ½ dl kalv- eller viltbuljong
  • 4 msk olivolja
  • Risotto
  • 3 dl avorioris
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l ljus kycklingbuljong
  • 100 g riven parmesan
  • 1 msk smör
  • Sockerärtor
  • 200 g sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Rosta pistagenötterna i en torr panna tills de är gyllenbruna runt om. Lägg åt sidan för att svalna. Mixa nötterna i en matberedare eller hacka dem fint.
    2. 2. Fräs tomatpurén i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt rödvinet och koka ner till hälften, häll sedan i buljongen. Koka till en konsistens så att såsen fastnar på en sked när man doppar den i såsen. Smaka av med salt och peppar. Rör i olivoljan vid servering så att såsen delar på sig.
    3. 3. Hacka schalottenlöken. Koka upp kycklingbuljongen i en kastrull. Fräs försiktigt schalottenlöken på låg värme i smör och olivolja utan att den tar färg. Tillsätt riset när löken är mjuk och genomskinlig. Fräs försiktigt tills riset är genomskinligt. Häll på det vita vinet. Låt vinet koka in under omrörning. Det är viktigt att röra hela tiden. När riset är nästan torrt börjar man tillsätta den varma buljongen under omrörning. Tillsätt bara så mycket buljong så att det täcker riset. Glöm inte att hela tiden röra i risotton. Fortsätt så här tills riset är färdigt, det ska ha en liten kärna. Avgör själv om du vill ha en lös eller fast risotto. Vill man ha en lösare risotto så tillsätter man bara mer buljong. Krydda risotton med salt och peppar. Rör ner parmesanost i risotton vid servering.
    4. 4. Sätt ugnen på 100°. Salta och peppra kotlettraden. Rulla in i dubbelfolie och forma till en smällkaramell. Stek i ugn på 100° till köttet har en innertemperatur på 68°. Ta av folien och rulla köttet i pistagenötterna. Bryn runt om i en stekpanna. Skär upp och servera med risotto, sås och sockerärtor som strimlats fint och värmts i lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben