Istället för blinier, kan ätas söta till dessert eller som förrätt med löjrom.
Ingredienser
100 g smör
100 g mjöl
3 dl vatten
6 ägg
3 dl tjock grädde
Smör till gräddningen
Instruktioner
- Smöret, vetemjölet och vatten kokas i en rostfri kastrull under det att man ivrigt rör om med en träsked tills smeten släpper från kastrullen.
De 6 äggulorna röres i en och en.
Äggvitorna och grädden vispas hårt, vänd ned dem i smeten så att den blir lätt och luftig.
- Grädda i plättlagg till ganska tjocka plättar, MEN BARA PÅ EN SIDA. Plättarna läggs på en bakplåt två och två med de ogräddade sidorna mot varann.
- Då plättarna skall serveras sätts de in i 225 graders värme i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. De blir som små suffléer.
- Om du skall servera dem som desert pudra med florsocker och servera bär eller sylt till.
- Om plättarna skall serveras till förrätt, naturligtvis inget socker.
Välj bland, Kaviargrädde, Löjrom med hackad rödlök och gräddfil (créme fraiche), ansjovisrör etc.
Liknande recept
Kommentarer (0)