Plättar 'au naturell'

Serverar: 4 portioner

Istället för blinier, kan ätas söta till dessert eller som förrätt med löjrom.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mjöl
  • 3 dl vatten
  • 6 ägg
  • 3 dl tjock grädde
  • Smör till gräddningen
  • Instruktioner

    1. Smöret, vetemjölet och vatten kokas i en rostfri kastrull under det att man ivrigt rör om med en träsked tills smeten släpper från kastrullen. De 6 äggulorna röres i en och en. Äggvitorna och grädden vispas hårt, vänd ned dem i smeten så att den blir lätt och luftig.
    2. Grädda i plättlagg till ganska tjocka plättar, MEN BARA PÅ EN SIDA. Plättarna läggs på en bakplåt två och två med de ogräddade sidorna mot varann.
    3. Då plättarna skall serveras sätts de in i 225 graders värme i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. De blir som små suffléer.
    4. Om du skall servera dem som desert pudra med florsocker och servera bär eller sylt till.
    5. Om plättarna skall serveras till förrätt, naturligtvis inget socker. Välj bland, Kaviargrädde, Löjrom med hackad rödlök och gräddfil (créme fraiche), ansjovisrör etc.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben