Plommon i vanilj- och konjakslag

Serverar: 4 portioner

Solmogna plommon får extra skjuts av en skvätt konjak och riktigt fin vaniljglass.

Ingredienser

  • 4 mogna plommon
  • Fin vaniljglass
  • Vanilj- och konjakslag
  • ½ dl vatten
  • 3/4 dl råsocker
  • ½ vaniljstång
  • 1 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Skölj, torka, halvera, kärna ur och klyfta plommonen. Koka upp vatten och socker till lagen. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg ner allt i lagen tillsammans med plommonen och låt sjuda i 5 minuter.
    2. Låt svalna något och rör försiktigt ner konjak. Skeda upp i fina glas och servera med vaniljsglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben