Plommon- och pistaschkaka

Serverar: 12 portioner

Två ljuvliga ingredienser i samma kaka, plommon och pistaschmandlar ger ett mycket lyckat resultat.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska till formen
  • 8 plommon, halverade och urkärnade
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl råsocker
  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 2½ dl naturell yoghurt, 3 % fett
  • 1 dl pistaschmandlar, grovt hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en rund springform, ca 23 cm i diameter, med olja. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt på bottnen av formen.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg margarin, ägg och yoghurt i en mixer eller matberedare och mixa till en slät och jämn smet. Tillsätt mjölblandningen medan mixern är igång och mixa alla ingredienserna väl till en slät smet. Häll över smeten i en skål.
    3. Vänd ner de hackade pistaschmandlarna i smeten och bred ut smeten över plommonen i formen. Släta till ytan med baksidan av en sked.
    4. Grädda i ugnen tills kakan är fast och gyllene. Prova med en sticka om kakan är färdig. Stickan ska komma ut ren. Låt kakan svalna i formen 15 minuter, stjälp sedan upp den på ett fat och låt den svalna med botten uppåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben