Plommonpaj med kardemumma

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

En ljuvlig paj att njuta med lite turkisk yoghurt smaksatt med vaniljsocker. Jag använder Victoriaplommon när jag gör den här pajen och det går utmärkt att göra den på frysta, hela plommon. Man får dock vara lite försiktig när man äter den, eftersom kärnorna är kvar.

Ingredienser

  • 1750 g plommon
  • 5,5 dl socker, gärna råsocker strö
  • 4 msk potatismjöl
  • 4 tsk mald kardemumma
  • 1 l vetemjöl
  • 500 g smör
  • 1,5 dl socker, gärna råsocker strö
  • Instruktioner

    Lägg plommonen (hela) i en ugnsfast form och strö över den större mängden socker blandat med potatismjöl och kardemumma. Blanda vetemjöl, smör och den mindre mängden socker till en smulig deg och täck plommonen med denna. Grädda i 225 grader varm ugn 20-25 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben