Plommonspäckad bondlimpa
2 saftiga limpor på drygt 2 timmar
Ingredienser
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk smör
2 msk salt
1 ½ dl finhackade sviskon eller plommon
½ dl finhackade svarta oliver
1,2 l lantbrödsmjöl (Fyra sädesslag)
Instruktioner
Lös jästen i fingerljummet vatten. Finfördela smöret och tillsätt salt. Blanda ner hacket. Tillsätt mjölet i omgångar och blanda väl. Jäs ca en timme.
Forma fina limpor på bakbord och skåra den med vass kniv. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 30 min.
Låt limporna svalna under bakduk.
Liknande recept
Plommonspäckad lammstek i lergryta
4
2 h
3
Plommonspäckad fläskkarré
4.5
4-6
2
Plommonspäckad viltstek
1 h 15 min
4
Plommonspäckad fläskkarré
5
6
2
Plommonspäckad fläskkarré
4
4
Plommonspäckad fläskfilé
4
Plommonspäckad fläskkarré
15
1
Plommonspäckad fläskfilé
3
30 min
4
Plommonspäckad fläskfile
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!