Plommonspäckad bondlimpa

2 saftiga limpor på drygt 2 timmar

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk smör
  • 2 msk salt
  • 1 ½ dl finhackade sviskon eller plommon
  • ½ dl finhackade svarta oliver
  • 1,2 l lantbrödsmjöl (Fyra sädesslag)
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i fingerljummet vatten. Finfördela smöret och tillsätt salt. Blanda ner hacket. Tillsätt mjölet i omgångar och blanda väl. Jäs ca en timme.
    2. Forma fina limpor på bakbord och skåra den med vass kniv. Låt jäsa under bakduk ca 45 min. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 30 min.
    3. Låt limporna svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben