Plommonspäckad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så enkel och god festrätt. Tänk bara på att förbereda plommonen så att de får dra i vinet.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 100 g katrinplommon
  • 2 dl torrt vitt vin (eller äppelcidervinäger)
  • 2½ dl Milda Mat
  • salt
  • peppar
  • Ev. maizena
  • Instruktioner

    1. Blötlägg katrinplommonen i vin i ca. 3 tim.
    2. Värm upp katrinplommonen med vinet i en kastrull i ca 5 min.
    3. Sätt ugnen på 225grader.
    4. Lägg matfett i en stekpanna och bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra.
    5. Lägg över filén i en smord ugnssäker form. Snitta filén och stick in katrinplommon mellan skivorna. Lägg överblivna runt om.
    6. Häll vinet och Milda Mat i en kastrull och koka i 5 min. Red eventuellt med lite maizena.
    7. Häll såsen över köttet och stek filén i ugnen i ca. 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben