Plommonspäckad viltfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Genom att ugnssteka rotfrukter och potatis samtidigt med köttfärslimpan får du en praktisk allt-i-ett-rätt!

Ingredienser

  • Köttfärssmet
  • 500 g vilt- eller nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 100 g kärnfria katrinplommon
  • 2-3 msk riven gul lök
  • 2 tsk timjan
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Grönsaker
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8 mandelpotatisar
  • 2 rödlökar
  • 1 msk timjan
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kantarell- och viltfond
  • Servering
  • Inlagd gurka
  • Rönnbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i ca 10 minuter. Grovhacka plommonen. Tillsätt alla ingredienser till köttfärssmeten i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Forma smeten till en avlång limpa i en rymlig ugnssäker form.
    4. Skala och skär rotfrukter, potatis och lök grovt och lägg runt viltfärslimpan. Strö över timjan, salt och peppar. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna.
    5. Sätt in formen i mitten av ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt steka ca 40 minuter. Ös med skyn några gånger under tiden.
    6. Servera med inlagd gurka och rönnbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben