Pocherad fisk med curry

Serverar: 4 portioner

Fisken sjuds här tillsammans med grönsakerna, enkelt och praktiskt. Använd en stor, ugnsfast form och rätten är strax färdig.

Ingredienser

  • 4 filéer av aborre eller röding
  • Saft av 1 citron
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 stjälkselleri
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 1-2 msk curry
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk koriander
  • Chilipeppar
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk honung
  • Instruktioner

    1. Skölj fiskfiléerna, lägg på ett fat och häll över citronsaften. Ansa paprikorna och skär i bitar. Skölj och ansa selleri och purjolök, hacka fint. Ansa svampen och skiva tunt. Skala ingefäran och hacka fint.
    2. Värm upp oljan i en stor kastrull. Tillsätt curry, spiskummin, koriander, en knivsudd chilipeppar och ingefära och bryn kort. Tillsätt grönsakerna och fräs någon minut. Strö över mjölet, rör ner det och häll sedan på buljongen. Koka upp, täck över och låt sjuda i 8 minuter. Rör om då och då.
    3. Salta och peppra fisken och lägg ner den i kastrullen. Täck med lock. Låt fisken sjuda 5-7 minuter. Ta upp fisken ur kastrullen och lägg den i en form, håll den varm i ugnen. Blanda ner yoghurten i grönsakerna och värm upp. Smaka av med salt, peppar och honung. Servera med ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben