Pocherade pilgrimsmusslor med söt dilldressing

Serverar: 4 portioner

Utsökt förrätt till en fiskmiddag

Ingredienser

  • 12 färska stora pilgrimsmusslor med rom
  • Finrivet skal och saft av 2 lime
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1 knippe salladslök, ansad och diagonalt skivad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk strösocker
  • 55 g smör
  • 2 msk hackad färsk dill
  • Färska dillkvistar och limeskivor, till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg pilgrimsmusslorna i en låg skål. Blanda limeskal och -saft, vin, salladslök, salt, peppar och socker i en skål. Häll blandningen över musslorna och vänd så att de blir väl täckta.
    2. Smält smöret i en stekpanna. Lyft upp pilgrimsmusslorna ur limemarinaden med en hålslev och lägg dem i stekpannan.
    3. Spara limemarinaden. Stek pilgrimsmusslorna i 2 minuter på varje sida eller tills de är nästan möra.
    4. Rör ned limemarinad och hackad dill i stekpannan. Koka upp och koka på hög värme i 8 minuter eller tills såsen reducerats.
    5. Häll upp i små soppskålar och garnera med dillkvistar och limeskivor och servera med detsamma.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben