Polenta med lättgravad basilikalax

Serverar: 16 portioner

Polenta är majsgryn som liknar mannagryn och polentarullen bör göras dagen före kalaset.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé utan skinn
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 kruka basilika
  • Polenta
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 1 dl polenta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lättgravad lax: Sockra och salta laxen runt om. Hacka ned hälften av basilikan och strö över laxen. Låt grava i kylskåp över natten.
    2. Polenta: Koka upp kycklingfond och vatten. Häll i polentan under ständig vispning. Låt puttra ca 35 minuter. Häll i grädden och smaksätt med vitlök och peppar. Låt svalna.
    3. Klicka ut hälften av polentan på plastfolie och forma som en smällkaramell. Gör likadant med resten. Låt kallna minst 4 timmar i kyl.
    4. Skär upp polentan i ca 16 skivor och laxen i lika många bitar. Lägg seda laxen på polentan. Grovhacka och strö över resten av basilikan.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    4-6
    4
    2 h
    28-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben