Polenta med svampragu

Ingredienser

  • 4 dl polenta Majsgryn
  • 1 klick smör
  • 1 liter vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • soja
  • peppar
  • 2 st tomater
  • 400 g färsk svamp
  • färsk parmesan
  • basilikablad
  • 1 st hackad gul lök
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen.Skiva den färska svampen och fräs i smör på svag värme tillsammans med löken. Slå på grädde och koka ihop. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera den nykokta Polentan med svampragun, grovhackade tomater och grovriven parmesan. Garnera med en kvist basilika.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    4-6
    4
    2 h
    28-30

    Kommentarer (1)

    Mamsellhonungshumla 12 juni 2012

    Jag testade med blötlagd torkad blandsvamp av bra kvalisort. Det blev superlyckat! Bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben