Polenta rolls med oliver och rosmarin

Serverar: 15 portioner

Polentan ger bröden en vacker gyllengul färg. Dessa bröd passar bra som de är till mat, men det är också goda med pålägg.

Ingredienser

  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 100 g grovhackade, urkärnade grekiska oliver
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 2 dl polenta
  • 12-14 dl dinkelsikt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, honung, olivolja, oliver, rosmarin och polenta. Tillsätt sedan mjölet och rör om till en mjuk deg som släpper från bunkens kanter. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda ordentligt.
    3. Låt degen jäsa i en oljad skål med bakduk över. När degen har jäst till det dubbla, ca 30 minuter ska den bakas ut till små runda bröd.
    4. Låt dem jäsa ytterligare en gång till det dubbla. Pensla med olivolja och grädda i ca 12 minuter, beroende hur stora bröd du har gjort.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben