Polentaöverbakad grönsaksröra

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl Polenta Majsgryn
  • 1 burk röda kidneybönor
  • 1 liter vatten
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk garam masala
  • 1 kg potatis, gärna mandelpotatis
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st stora morötter
  • olja
  • 1 pkt frysta ärter (125 g)
  • 1 dl riven parmesan
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa/röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen och koka gröten i ca 20-30 minuter. Rör om ofta. Ta kastrullen från värmen. Skala potatis och skär i små bitar. Koka rotfrukterna mjuka i sparsamt med buljong, späd under kokningen, så att det nästan är torrt när moroten är mjuk och potatisen mosig. Hetta upp olja, vitlök och kryddor i en panna, rör ner ärter och bönor och låt det bli genomvarmt. Rör ner bönröran i potatiskastrullen och blanda ihop. Det skall vara krämigt mosigt med kraftig smak. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran i fyra ugnssäkra små formar eller en stor. Täck med ett lagom tjockt lager Polenta och strö ost över. Värm i ugn 200-225° i 10-15 minuter och servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben