Fluffig grädde med härligt crunch av polkagris. Solmogna jordgubbar och len kolasås. En ljuvlig dessert som dessutom är busenkel att svänga ihop.
Ingredienser
Polkagrädde
3 dl vispgrädde
1 dl polkagrisar
Kolasås
2 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
Till servering
½ -1 liter färska jordgubbar
Instruktioner
Börja med kolasåsen, eftersom att den ska svalna innan servering.
Blanda grädde och farinsocker i en kastrull, blanda ordentligt. Låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknat något. Ca 5-10 minuter beroende på kastrullens storlek. Ställ åt sidan.
Gör polkagrädden. Krossa polkagrisarna till strösselstorlek. Vispa grädden fluffig. Vänd ned polkaströssel och fördela sen grädden i glas eller skålar.
Toppa grädden med sköljda, snoppade och skivade jordgubbar. Ringla över kolasåsen och servera.
Tips! Köp färdig kolasås eller chokladsås om du vill spara tid. Eller uteslut kolasås och toppa istället med krossade havrekakor.