Pollo alla cacciatora

Serverar: 4 portioner

Hemligheten är att marinera kycklingen lääänge. Minst ett dygn. Smakerna exploderar i munnen! Gott med bulgur till om man inte nödvändigtvis vill köra helitalienskt.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk olivolja
  • 4 sardellfiléer
  • 1 dl urkärnade gröna eller svarta oliver
  • Ca ½ dl grahamsmjöl
  • 1 burk körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.
    2. Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.
    3. Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter i 175°. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben