Poppies köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Poppie och Fredrik bjöd oss på denna hemma hos dem i Nättraby, Supergod och pajskalet blir lite knaprigt!

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella
  • 2 små gula lökar
  • 2 msk smör
  • 100 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl vatten
  • 1½ msk grönsaksfond
  • ½ dl tomatpuré
  • 1½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Finfördela smöret i mjölet, tillsätt kesella och rör ihop. Låt vila i kyl i 30 minuter. Tryck ut i pajform, nagga och grädda i 200 grader i 12 minuter.
    2. Hacka lök, skiva champinjoner och fräs dem i smöret. Fräs färsen för sig och blanda sedan med löken, champinjoner och tärnad paprika. Smaksätt med salt och timjan.
    3. Strö över mjöl, häll i vattnet, fonden och tomatpurén, låt småkoka i 5 minuter.
    4. Häll i pajskalet, strö övet osten och grädda i 30 minuter. Servera med blandad grönsallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben