Poppie och Fredrik bjöd oss på denna hemma hos dem i Nättraby, Supergod och pajskalet blir lite knaprigt!
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella
2 små gula lökar
2 msk smör
100 g champinjoner
1 röd paprika
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 tsk timjan
2 msk vetemjöl
2½ dl vatten
1½ msk grönsaksfond
½ dl tomatpuré
1½ dl riven ost
Instruktioner
- Finfördela smöret i mjölet, tillsätt kesella och rör ihop. Låt vila i kyl i 30 minuter.
Tryck ut i pajform, nagga och grädda i 200 grader i 12 minuter.
- Hacka lök, skiva champinjoner och fräs dem i smöret. Fräs färsen för sig och blanda sedan med löken, champinjoner och tärnad paprika. Smaksätt med salt och timjan.
- Strö över mjöl, häll i vattnet, fonden och tomatpurén, låt småkoka i 5 minuter.
- Häll i pajskalet, strö övet osten och grädda i 30 minuter.
Servera med blandad grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)