Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme
God gryta som går att göra i förväg om man vill.
Blanda porter, svart vinbärssaft, soja, vatten, vitlök, timjan, enbär, svartpeppar och buljongtärningar i en kastrull. Koka upp. Lägg i köttet i omgångar, sänk värmen och låt detta sjuda i ca 45 min (känn så köttet är mört) Blanda vetemjöl och grädde i en redningsbägare. Rör ned redningen i grytan. Låt koka ca. 5 min. Vill man ha mer sås är det bara att öka redningen och ev tillsätta mer buljongtärning. Servera med valfri potatis och grönsaker.
Jättegod. Passar utmärkt när man inte vill göra porterstek!
Supergott! Har gjort den här grytan ett par gånger nu, omöjlig att misslyckas med. Favorit hos hela familjen.
det står vatten men inte hur mycket å jag som är så dålig att laga mat måsta ha måtten
Supergod portergryta måste jag säga. Trimmade receptet med några smålökar och ett par stänk tabasco och det blev fantastiskt gott. Nästa gång ska det kanske i några skivade morötter också.
supergod portergryta. perfekt att göra dagen innan. Gästerna rensade skålen. Alltså inget kvar till makens matlåda. Tack för att du delade med dig av ditt recept.
Till de som har problem med vattenmängden. Man brukar räkna 4-5 dl vatten per buljongtärning som man använder.
Supergott!!
Supergott!!