Portergryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Istället för porterstek

Ingredienser

  • 2 kg rostbiff
  • 1 Porter
  • 1 dl vinbärssaft
  • 2 dl kinasoja
  • 2 buljongtärningar
  • 1 L vatten
  • 8 enbär
  • 8 vitpepparkorn
  • 8 svartpepparkorn (krossa dessa 24 korn)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl kaffegrädde
  • Champinjoner
  • Brysselkål
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna. Tillsätt portern, vinbärssaften, sojan, buljongtärningarna, vatten och kryddorna. Koka i 1,5 - 2 timmar. Tillsätt grädden och de brynta champinjonerna (eller ha dem för sig själv vid sidan om). Red med 3 msk mjöl (utrört).
    2. Serveras med pressad potatis, kokt brysselkål och en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    6-8
    8
    4
    1 h 30 min
    4
    2
    4
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben