Portergryta

Serverar: 4 portioner

...lite trevligt matpyssel...och det blir så gott och smakfullt...

Ingredienser

  • 300 g smålök
  • 3 msk matfett
  • ½ dl, 30 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 800 g nötgrytbitar
  • 1 flaska porter
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk Dansukker Brun Farin Strö
  • ½ msk timjan
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala lökarna. Smält matfettet i en stekgryta och bryn lökarna på svag värme. Tag upp dem.
    2. Blanda mjöl, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg köttbitarna i påsen och skaka om. Bryn köttbitarna i matfettet, några i taget. Lägg tillbaka löken i grytan tillsammans med köttet.
    3. Häll på portern. Lägg i buljongtärningen och koka på svag värme i 5 minuter.
    4. Rör i senapen, farinet och timjan. Låt småputtra i cirka 1 timme under lock tills köttet känns mört.
    5. Strö till sist över den hackade persiljan. Kan serveras med potatismos eller bröd.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    6-8
    8
    4
    1 h 30 min
    4
    2
    4
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    majamia 24 augusti 2010

    Gott och enkelt, ett recept helt i min smak!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben