Portergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Istället för stek. Inte lika tidsdödande, men mycket godare!

Ingredienser

  • 1 kg fina grytbitar av älg eller nötkött
  • 3 gula eller röda lökar
  • 2 stora morötter
  • 10-15 enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1/3 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 dl soja
  • 1 fl. porter
  • 3/4 dl outspädd svartvinbärssaft
  • Instruktioner

    1. Skär skalad lök och morötter i klyftor och bitar. Varva ner köttet i en gryta med lök, morötter och kryddor. Tillsätt buljongtärningen, soja, porter och saft, låt koka upp.
    2. Låt köttet småputtra mört under lock ca 50 min - 1 tim.
    3. Provsmaka en bit och späd skyn med lite buljong eller vatten om så behövs. Sila upp allt. Gör en redning på vetemjöl och vatten.
    4. Låt allt koka ca 5 min. Tillsätt ev. lite grädde. Häll tillbaka köttet och det övriga i buljongen.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    6-8
    8
    4
    1 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    pullan21 23 maj 2011

    Riktig god. Kommer att göra den flera gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben