Istället för stek. Inte lika tidsdödande, men mycket godare!
Ingredienser
1 kg fina grytbitar av älg eller nötkött
3 gula eller röda lökar
2 stora morötter
10-15 enbär
2 tsk timjan
1/3 tsk grovmalen svartpeppar
3 lagerblad
1 köttbuljongtärning
1/2 dl soja
1 fl. porter
3/4 dl outspädd svartvinbärssaft
Instruktioner
- Skär skalad lök och morötter i klyftor och bitar. Varva ner köttet i en gryta med lök, morötter och kryddor. Tillsätt buljongtärningen, soja, porter och saft, låt koka upp.
- Låt köttet småputtra mört under lock ca 50 min - 1 tim.
- Provsmaka en bit och späd skyn med lite buljong eller vatten om så behövs. Sila upp allt. Gör en redning på vetemjöl och vatten.
- Låt allt koka ca 5 min. Tillsätt ev. lite grädde. Häll tillbaka köttet och det övriga i buljongen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Riktig god. Kommer att göra den flera gånger!