Portergryta med vinbärsgelé

Serverar: 4 portioner

En gryta som min svärson ofta lagar och bjuder mej på. Har han rådjurskött i frysen, gör han portersteken på det.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt
  • 12 små lökar
  • 1 flaska porter, 33 cl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Skär köttet i jämnstora bitar. Slå portern i en gryta. Lägg i kött, lökar, salt, peppar och gelé. Låt koka under lock ca 50 minuter. Tillsätt crème fraiche och rör om. Låt koka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet känns mört.
    2. Servera gärna med ris eller kokt potatis, en fräsch sallad och vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben