Portugisisk hönssoppa

Serverar: 4 portioner

En god syrlig soppa.

Ingredienser

  • 1 höna/kyckling ca 1,4 kg med inkrom
  • 2 gula lökar
  • 12-14 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 4-5 svartpepparkorn
  • 1 dl risgryn
  • 1 stor mogen citron
  • 2 tsk mynta
  • Instruktioner

    1. Hacka inkromet (lever, hjärta, hals, muskelmage). Hacka löken.
    2. Lägg hönan, inkrom och lök i en gryta, häll på vattnet. Koka upp och skumma. Låt koka i 1 ½ timme.
    3. Ta upp hönan och dela köttet i bitar. Sila buljongen och häll i riset och köttet tillbaka i buljongen. Koka ca 30 minuter.
    4. Pressa citronen och tillsätt citronsaften i soppan. Tillsätt mynta och låt soppan sjuda i 5 min. Servera med bröd.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben