Portugisisk hönssoppa
Serverar:
4 portioner
En god syrlig soppa.
Ingredienser
1 höna/kyckling ca 1,4 kg med inkrom
2 gula lökar
12-14 dl vatten
2 tsk salt
4-5 svartpepparkorn
1 dl risgryn
1 stor mogen citron
2 tsk mynta
Instruktioner
Hacka inkromet (lever, hjärta, hals, muskelmage). Hacka löken.
Lägg hönan, inkrom och lök i en gryta, häll på vattnet. Koka upp och skumma. Låt koka i 1 ½ timme.
Ta upp hönan och dela köttet i bitar. Sila buljongen och häll i riset och köttet tillbaka i buljongen. Koka ca 30 minuter.
Pressa citronen och tillsätt citronsaften i soppan. Tillsätt mynta och låt soppan sjuda i 5 min. Servera med bröd.
Liknande recept
Indiskinspirerad hönssoppa med curry
3 h
4
1
Portugisisk oxfilé med Madeirasås
45 min
6
Bacalao
5
1 h 30 min
4
Cataplana
4
4
3
Engelsk soppa
3
1
Portugisisk bönsallad
8-10
Portugisisk potatis
4
Portugisisk grönkålssoppa
4
Portugisisk chokladmousse
5
15 min
4-6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!