Portugisisk bönsallad

Serverar: 8-10 portioner

En mustig och smakrik bönsallad.

Ingredienser

  • 225 g okokta red kidney bönor
  • 225 g okokta kikärter
  • 1 l vatten drygt , för blötläggning av respektive bönor
  • Dubbel mängd mörk och kryddstark marinad
  • 450 g tomater i klyftor
  • 1/2 gurka eller squash i skivor
  • 1 liten grön paprika i tärningar
  • Marinad
  • 1 3/4 dl olivolja
  • 3/4 dl rödvinsvinäger el 1 dl körsbärsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver el chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Blöttlägg bönorna över natten, var för sig. Koka bönorna var för sig i 10 min och låt de sedan sjuda i ca 40 min. Bönorna är klar när det går att bita igenom dem. Vispa ihop dubbel mängd av marinaden. Häll av vätskan till bönorna (spara till buljong). Lägg bönorna i en stor skål och häll över marinaden. Låt bönorna kallna. Gör iordning salladsingredienserna, blanda dessa med de avrunna bönorna. Häll eventuellt på lite marinad om det behövs. Överbliven marinad kan användas för att smaksätta en soppa eller gryta.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben