Portvinsputtrad rödkål
Serverar:
6 portioner
Inspiration från krogen Krasnopolski
Ingredienser
500 g rödkål
1 chalottenlök
1 äpple
0,5 dl vatten
0,5 dl äppeljuice
3 dl grönsaksbuljong
2 msk rödvinsvinäger
1 kanelstång
1 lagerblad
1 stjärnanis
2 msk svartvinbärsmarmelad
3 msk portvin
Salt
Peppar
Instruktioner
Strimla rödkålen, hacka lök och äpple lägg i en kastrull.
Tillsätt vatten, äppeljuice, grönsaksbuljong och rödvinsvinäger.
Blanda ner kanelstång, lagerblad och anis och låt puttra en stund.
Blanda i svartvinbärsmarmeladen och låt allt puttra i ca 1 timme.
Häll slutligen på portvinet och låt puttra ytterligare i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Rödkål på nytt sätt
4
8
Coleslaw med rödkål och morötter
Coleslaw med rödkål
5
1
Sötsur rödkål med äpple
4
Rödkål
5
1 h 10 min
4
2
Dansk rödkål
4
1
6
Cole slaw med rödkål
4
4
Julburgare med rödkål och julskinka
30 min
4
Revbensspjäll, de bästa
3.5
1 h 30 min
4-6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!