Portvinsputtrad rödkål

Serverar: 6 portioner

Inspiration från krogen Krasnopolski

Ingredienser

  • 500 g rödkål
  • 1 chalottenlök
  • 1 äpple
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl äppeljuice
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kanelstång
  • 1 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk svartvinbärsmarmelad
  • 3 msk portvin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla rödkålen, hacka lök och äpple lägg i en kastrull.
    2. Tillsätt vatten, äppeljuice, grönsaksbuljong och rödvinsvinäger.
    3. Blanda ner kanelstång, lagerblad och anis och låt puttra en stund.
    4. Blanda i svartvinbärsmarmeladen och låt allt puttra i ca 1 timme.
    5. Häll slutligen på portvinet och låt puttra ytterligare i 10 minuter.
    6. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben