Portvinsrutor med björnbär och viol

Serverar: 30 portioner

Essenser och aromer till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård och Essensfabriken.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk portvins essens
  • ½-1 tsk björnbärs arom
  • ½-1 tsk viol arom
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk körbärs arom
  • 3-4 tsk röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten, portvins essens och aromer. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Man får ta i rätt mycket röd hushållsfärg för att få fram körsbärsfärgen. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben