Potatigratäng med fläskfilè

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergod

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé
  • Aromat Salt & peppar
  • Potatisgratäng
  • 6-7 hg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Aromat
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Potatisgratängen gör du så här: Skala potatisen och skär den i 3-4 mm tjocka skivor. Finhacka löken och vitlöken. Fräs lökhacket i en stor stekpanna och häll sedan på 2 dl grädde och 1/2 dl mjölk. Sänk värmen. (Sätt ugnen på 200 grader.) Tillsätt potatisen i stekpannan och strö över Aromat,& peppar Låt alltsamman småputtra ca 20 minuter. Rör om och vänd potatisen några gånger under tiden. Smaka av och krydda mer om det behövs. Smörj en ugnsfast form. Häll över alltihop i formen och strö den rivna osten över. Gratinera ca 10 minuter (tills osten har fått fin färg).
    2. Fläskfilèn gör du så här: Sätt ugnen på 200 grader. Dela fläskfilén och bryn den runt om i lite margarin i en stekpanna. Krydda med Aromat salt och peppar. Lägg i en ugnsfastform och sätt i ugnen i ca 15 minuter. Ha ev. lite vatten i botten av formen.
    3. Lägg köttet i lite folie och låt det vila en liten stund innan du skär upp det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben