Potatis och pesto soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Testade denna igår ifrån en billig pasta bok jag köpte förra veckan. Helt fantastisk var den och min dotter ääääälskade den (hon är iofs mycket glad för mat så det säger inte mycket).

Ingredienser

  • Smör
  • Olivolja
  • 1 pkt bacon
  • ½ hackad lök
  • 4 potatis (skalade och tärnade i fingertjocka bitar)
  • Ca. 5 dl Kyklingbuljong
  • Ca. 3 dl grädde
  • 250-300 gr pasta (jag använder penne då min dötter vill ha det)
  • 2-3 msk Pesto (finns recept på min sida eller köp en burk, vilket som känns bekvämast)
  • Parmesan ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. I en tjock bottnad kastrull steker man bacon utan smör på medelhög värme tills den har fått fin färg.
    2. Sedan lägger du i lök, potatis och smör och låter det småstekas i ca. 10-12 minuter under lugn men konstant omrörning.
    3. Nu är det dags för den värma kycklingbuljongen att komma in i grytan, låt det kokas i ca 10 minuter till och då lägger du i grädden.
    4. När det kokar upp igen häller du i pastan och kokar den enligt förpackning, men håll koll på den då man vill ha den "al dente" och ibland så stämmer inte förpackningen.
    5. Känn lite efter hur tjock du vill ha det och häll i lite mera grädde om det önskas lite lösare. Jag själv lagade den som en krämig pasta (med mycket sås)
    6. 2-3 matskedar pesto i och rör om.
    7. Lite olivolja samt riven parmesan på topp när maten ligger på tallriken och......MUMS!!!
    8. Servera den gärna med ett gott lantligt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mippelina 21 mars 2011

    Pasta och potatis.. hm låter spännande måste jag nog prova..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben