Potatis- och purjolökssoppa

Serverar: 2-4 portioner

Kan både mixas och ätas med hela bitar. Väljer du det senare använd en fast potatissort och ev. redning om du vill ha den tjockare.

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 1 purjolök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Skiva purjolöken och fräs den i lite smör i en kastrull. Häll på vatten och mjölk. Lägg i potatisen och låt koka 10-15 min, till potatisen är klar. Salta och peppra. Mixa soppan med stavmixer. Redning behövs inte eftersom potatisen gör soppan tjock. Smaka av om det behövs mer kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MrsG 13 januari 2012

    Super god soppa och så enkel att göra. Kommer definitivt göra den igen!

    fatima23@hotmail.se 3 februari 2012

    den smakade riktigt bra !! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben