Potatis- och purjolökssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gluitenintolerant: servera glutenfritt bröd till laktosintolerant: välj laktosfritt smör, mjölkdryck, crème fraiche och färskost

Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar, ca 500 g
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g räkor med skal
  • Bröd
  • Neutral färskost
  • Persilja
  • Dill
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i tärningar. Strimla löken. Stek löken i smör. Låt potatisen fräsa med utan att ta färg. Häll i buljongen, sjud ca 15 min. Mixa till puré Tillsätt mjölken, koka upp soppan. Salta och peppra. Skala räkorna, bred ost på bröd, lägg på räkor och persilja. Servera soppan varm med crème fraiche och räksmörgåsar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben