Potatis och purjolökssoppa med saffran och lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Julsmak på vardagssoppan

Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljong tärningar 0,5 g saffran
  • 6 potatisar
  • 2 små purjolökar
  • 1 dl créme fraiche
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • 4 dillvippor
  • Instruktioner

    Koka upp vatten, buljong och saffran. Skala och tärna potatisen. Skölj och strimla purjolöken. Tillsätt potatis och purjolök till buljongen, koka potatisen mjuk ca 15 minuter. Rör ner créme fraiche och vinäger, salta och peppra. Mixa soppan med en mixerstav. Skär laxen i stora kuber. Stek den på alla sidor i smöret i en panna, salta och peppra. Fördela laxen i soppskålar, häll den heta soppan över. Dekorera med dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben