Potatis- & Purjolökssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kalorisnål soppa 1 portion = 177 kcal

Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 3 st buljongtärning Grönsaks
  • 5 hg potatis
  • 150 gram gul lök
  • 200 gram purjolök
  • 100 gram lätt creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärningar. 2. Skala och tärna potatisen. Lägg ner dem, lök och purjolök i buljongen. Koka under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk. 3. Tillsätt creme fraiche och kör soppan slät i mixer, matberedare eller vispa sönder den. Hetta upp och strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Bonnevier 21 april 2009

    jättegod! har blivit en favorit hemma hos oss (:

    LunaTone 28 juli 2009

    Jättegod soppa. Jag hade nog velat att den skulle varit lite tjockare, men annars var den toppen:)

    zammex 5 oktober 2009

    går denna att frysas?

    HellyBelly 6 november 2009

    man kan ta mindre vatten om man vill ha en tjockare konsistens. det är också gott med gräslök istället för persilja

    Mariadani 29 september 2010

    Mycket god med en ostsmörgås till! Tillåmed sambon som inte är så förtjust i potatis gillade den! :) Jag tog ca dubbelt med potatis i så den blev lite krämigare..

    Missan91 2 november 2010

    Den fick en femma av mej! Lade i lite chillipulver och vitlök så blev den perfekt.

    LindaJ28 7 januari 2012

    Så god soppa... minskade lite på vattnet efter att läst de andra kommentaren. Snabbt, lätt och väldigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben