Potatisbakelse med parmaskinka

Serverar: 4 portioner

Servera som ensamrätt med en god sallad eller med syltlök och inlagda små gurkor.

Ingredienser

  • 4 medelstora mjöliga potatisar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 8 skivor västerbottenost (ca 100 g)
  • 2 msk hackad timjan + timjankvistar
  • 8 skivor parmaskinka
  • Till servering
  • Sallad
  • Syltlök
  • Inlagda små gurkor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i 3 skivor på längden, ca ½ cm tjocka. Strö på salt och peppar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    2. Stek skivorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och låt potatisen svalna något. Öka värmen till 250 grader.
    3. Skär osten i 8 skivor, fördela ost och timjan mellan potatisskivorna och lägg ihop till 4 hela potatisar. Vira om parmaskinka och fäst med en tandpetare. Lägg på timjan. Lägg tillbakas potatisen på plåten och stek dem ytterligare 3-5 minuter tills osten smält.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben