Potatisgratäng med ädelost

Serverar: 6-8 portioner

En krämig potatisgratäng som passar fint till buffébordet

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g ädelost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Skala och skiva potatis och lök. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven.
    3. Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde och pressa i vitlöken. Häll i formen och strö över riven ädelost. Grädda i ca 40 minuter tills potatisen är mjuk.
    4. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben