Potatisgratäng med tomat och basilika

Serverar: 4 portioner

Tyckt det varit svårt att finna en potatisgratäng som passar mig helt. Smakrik och lagom krämig. Denna blev jag riktigt nöjd med.

Ingredienser

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 2-3 tomater
  • Färsk basilika
  • 1 röd lök
  • Riven parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj den ordenligt och låt rinna av. Skiva tomaterna ganska tjockt och löken i fina ringar.
    2. Smörj en form med smör. Sprid ut grönsakerna i lager och salta, peppra, Sprid ut skuren färsk basilika samt riv över lite parmesan mellan lagren.
    3. Vispa ihop vätskan (mjölk, grädde och creme fraiche) och pressad vitlök. Häll över formen och avsluta med att riva över parmesan.
    4. Grädda i ugnen ca. 50 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben