Potatiskaka med spenat

Serverar: 10 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 1½ kg potatis , mjölig
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g fryst tinad spenat
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka vitlöken. Krama ur vätskan ur spenaten. Lägg ett lager potatis i botten på en stor form. Varva spenat, vitlök, salt, peppar och potatis. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter. Låt kallna och skär kakan i fyrkantiga bitar. Vid servering: Pensla ytan med olja. Värm i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 12 januari 2009

    Hej och tack för ett bra recept! Vi har testat din potatiskaka med spenat, en annorlunda variant på spenat. Den tar lite lång tid i ugnen, men smakerna är bra. Nästa gång vi gör den skall vi testa med kokt potatis. Det kommer även att tillsättas riven muskotnöt i spenaten. Du får helt klart en fyra för ditt recept! Hälsningar från: Janne-G & Lillan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben