Potatiskakor med zucchini

Serverar: 4 portioner

Potatis, zucchini och parmesanost är en larvigt god kombination! Servera som ensamrätt eller som tillbehör.

Ingredienser

  • 700 g stora fasta potatisar
  • 2 små zucchini
  • 3 små schalottenlökar
  • 2 dl parmesanost
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja till stekning
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala och skölj potatisen. Skölj och ansa zucchinin och finhacka löken. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg i löken och fräs den på svag värme i ett par minuter. Ställ åt sidan.
    2. Riv potatisen och zucchinin var för sig på den grova sidan på ett rivjärn eller på den grövsta delen på rivskivan till en matberedare. Lägg alltsammans på en kökshandduk för att torka av överflödig vätska.
    3. Blanda samman lök, potatis och zucchiniriv, parmesanost, olja (ca 2 msk), salt och peppar i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    4. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Ta med en stor sked av potatisblandningen och klicka ner den i oljan. Platta till kakorna med en stekspade och stek dem på medelvärme i ca 5 minuter per sida. Lägg potatiskakorna på hushållspapper för att rinna av.
    5. Vid serveringen, strö över lite finskuren gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben