Potatisklyftor på cajunvis

Serverar: 4 portioner

Cajunmat, är en kombination av franskt kök och sydstatskök, fullt av underbara, fylliga kryddstarka dofter och smaker.

Ingredienser

  • 8 potatisar, oskalade , skurna i 4 eller 6 klyftor
  • 1 citron, skuren i 6 klyftor
  • 8 vitlöksklyftor, oskalade
  • 2 rödlökar, skalade och skurna i tunna klyftor
  • 4 eller 5 lagerblad
  • 3 msk nypressad citronsaft
  • 4 msk vatten
  • 1 msk tomatpure
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad eller färsk timjan
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 4 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten. Lägg i potatisklyftorna, låt koka upp igen och sjud i 3 minuter. Häll av vattnet och låt potatisklyftorna ånga av.
    2. Lägg dem i en långpanna tillsammans med citronklyftor, vitlök, lök och lagerblad. Blanda citronsaft, vatten och tomatpure i en liten skål. Tillsätt kryddor och örter och rör om.
    3. Häll kryddblandningen över potatisen och det andra i långpannan och rör om så att kryddorna sprids ordentligt. Droppa över oljan och sätt in i den varma ugnen i 35-40 minuter till dess potatisen är mjuk och all vätska har kokt in. Rör ofta under stektiden. Servera gärna de kryddstarka potatisen till grillat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben