Potatisknyten med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Mer sommarmat! Champinjoner är också något jag tycker väldigt mycket om.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 800 g kall, kokt färskpotatis
  • 3 msk olivolja eller rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 600 g fläskfilé
  • Smaksätt med
  • 250 g delade, färska champinjoner
  • 1-2 dl riven Västerbottenost
  • 1 dl skuren gräslök
  • Tillbehör
  • Aluminiumfolie
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skala och skär löken i klyftor. Lägg ut potatisen på ett folieark. Fördela lök, champinjoner, Västerbottenost och gräslök ovanpå och ringla över olja samt krydda med salt och peppar. Lägg ett folieark ovanpå och förslut kanterna. Lägg paketet på en plåt.
    3. Sätt plåten mitt i ugnen i 20-25 minuter eller lägg på grillen ca 15 minuter.
    4. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och trä upp dem på blötlagda träspett. Lägg dem på grillen tillsammans med potatispaketen. Grilla dem i ca 8 minuter på varje sida.
    5. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 8 juli 2012

    Provade dessa potatisar idag, men hade fetaost istället och grillad entrecote till. Jättegoda 5:a i betyg. Kommer säkert att göra detta igen, fast då enligt ditt recept helt och hållet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben