Potatislåda med strömming och ansjovis

Serverar: 4-6 portioner

Som en Janssons frestelse, fast ändå inte, blir de här goda små lådorna. Har du inga portionsformar går det naturligtvis bra att laga rätten i en stor form.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 750 g mjölig potatis
  • Smör till stekning
  • 4 strömmingsfiléer, strimlade
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Garnering
  • Färska dillvippor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala lök och potatis och skiva allt tunt. Stek löken mjuk och glansig i smör. Varva potatis, lök, och strimlad strömming i smorda portionsformar. Salta och peppra mellan varven.
    3. Lägg en hoprullad ansjovisfilé överst. Vispa ihop grädde och mjölk och fördela ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter. Garnera med dill.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben