Potatisomelett med salami

Serverar: 2 portioner

Skär omeletten i trekanter. En färsk frukt och t ex en tomat kompletterar matlådan.

Ingredienser

  • 150 g potatis
  • 1 liten finhackad lök
  • 1/2 röd paprika i tärningar
  • 1 dl majskorn
  • 50 g mager salami
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk Dansukker Råsocker Strö
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i kuber, 1 x 1 cm, och koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten. Skär salamin i strimlor. Knäck äggen och "slå sönder" dem. Blanda i mjölk, salt, socker och peppar.
    2. Värm matfett i en stekpanna, helst teflon, och fräs löken. Tillsätt därefter potatis, salami, majs och paprika och rör om. Häll på äggsmeten och se till att den fördelar sig över alla ingredienserna. Stek på svag värme tills äggen stelnat i kanterna. Vänd på omeletten med hjälp av ett lock och stek den andra sidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben