Potatispaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Kan förberedas helt eller delvis

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 gram kokt potatis
  • 1 st purjolök
  • 3 dl riven ost tex.prästost
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt,knappt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisarna.Låt dem kallna.
    2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.Rör i vattnet och arbeta samman till en deg.
    3. Sätt ugnen på 200°.Smörj en pajform med löstagbar botten,ca.23 cm i diameter.
    4. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä formen med degen.Nagga med en gaffel.Låt stå i kyl medan fyllningen görs i ordning.
    5. Skiva potatisen.Skölj och skiva purjolöken.Vispa ihop ägg,mjölk,salt och peppar.Förgrädda pajskalet ca.10 min.Sänk sedan värmen i ugnen till 175°. Varva potatis, ost, purjolök och gräslök i det förgräddade pajskalet och häll till sist över ägg och mjölkblandningen.
    6. Grädda i 175° ca.45 min-60 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben