Potatispizza

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Den är god både kall och varm, som huvudrätt eller som små tilltugg

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 2 dl ljummet vatten
  • ½ paket jäst
  • 4-5 dl mjöl (gärna fullkornsvetemjöl el dinkel)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • Pålägg
  • Några pressade vitlöksklyftor
  • En gnutta salt
  • Finhackad chili gärna röd och grön (för färgens skull)
  • Rödlök
  • Rosmarin
  • Olivolja
  • 3-5 skalade råa potatisar
  • Västerbottens ost eller annan vällagrad ost
  • Instruktioner

    1. Pizzabottnen Lös jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och olivolja. Rör ner mjöl till en ganska lös deg. Låt jäsa i ca 30 minuter.
    2. Pizzapåläggen Blanda ihop pressad vitlök, salt, finhackad chili, rödlök och rosmarin och bred ut över pizzadegen Droppa över lite olivolja Riv potatisarna tunt med osthyvel Lägg ut de tunna skivorna över hela pizzan (bara ett lager) Skiva t ex Västerbottensost (eller annan stark ost) över hela pizzan. Grädda i ca 15 minuter i 225grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben