Potatispizza med örtolja

Serverar: 4 portioner

Verkar kanske konstigt med potatis på pizzan om man inte provat förrut. Men sedan blir du fast. Det är jättegott. 481 kalorier per portion 16 g fett 14 g protein 68 g kolhydrater

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 250 g persiljerot
  • 1 rulle pizzadeg, tex Wawelka
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ kruka timjan
  • 2½ msk olivolja
  • 30 g finriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skär potatis och persiljerot i runna skivor. Rulla ut degen och fördela skivorna över, strö på salt. Skala och finhacka vitlöken och fördela den och timjanbladen över pizzan. Ringla över olivolja.
    3. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk och bottnen har fått fin färg. Servera pizzan varm med riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben