Potatisplättar med höstkantareller

Serverar: 6-8 portioner

Goda plättar med krämiga höstkantareller. Vegetariskt och laktosfritt.

Ingredienser

  • 2 dl potatismos
  • 1 litet ägg
  • 1-2 msk mjöl
  • Höstkantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten bit röd chili
  • 2 dl kantareller
  • Laktosfritt smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Rör ihop potatismos med ägg och mjöl. Klicka ut i stekpanna eller plättjärn. Vänd så att de får färg på båda sidor. Låt svalna.
    2. Finhacka vitlök och chili. Fräs ihop med svampen i lite smör. Salta och peppra. Sänk värmen och häll på grädden. Låt sjuda en stund så att det tjocknar.
    3. Servera plättarna med svampstuvningen. Serveras med fördel ljumma, men är även goda kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben