Potatissallad med bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna krämiga potatissallad är toppad med bönor och smakar underbart av senap, kapris och oliver. Tips! Vispa in oljan droppvis i vinäger och senap för att få en riktigt krämig dressing. Om dressingen skär sig kan man vispa in lite vatten för att rädda den.

Ingredienser

  • 1 kg potatis (små)
  • 2 frp Zeta Blandade Bönor Ekologiska (á 380 g)
  • 2 rödlökar , tunt skivade
  • 1 burk Zeta Cocktailkapris (á 295 g)
  • 2 dl Zeta Oliver Kalamata
  • 1 påse rucola (á 80 g)
  • Senapsdressing
  • 3 msk senap , sötstark
  • 3 msk Zeta Vitvinsvinäger Riserva
  • 1 1/2 dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal i saltat vatten. Låt den kallna något. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing.
    2. Halvera potatisen och vänd ned senapsdressingen i potatisen. Låt svalna.
    3. Blanda den krämiga potatisen med skivad lök, kapris, bönor, oliver och rucola. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Salade Nicoise
    Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben