Potatisterrine med cheddarost

Serverar: 14 portioner

Paté med hög impafaktor som passar till det mesta. Du kan också skära den i skivor och steka i smör som förrätt.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 3½ dl Kvibille cheddarost, riven
  • 150 g Apetina vitost
  • 5 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ihop ägg, grädde, kryddpeppar, salt och peppar i en bunke. Tillsätt riven ost och smula ner vitosten. Skala och skiva potatisen fint och lägg ner i ostblandningen.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en 1½ liters brödform. Packa potatisblandningen i formen. Lägg på lagerblad. Grädda i nedre delen av ugnen ca 80 minuter, tills terrinen känns mjuk. Låt svalna. Ställ kallt till nästa dag. Skär upp i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben