Primörer med mynta

Serverar: 4 portioner

Den här goda hälsosamma grönsaksrätten med mynta ger de ljuvliga primörerna ett tillfälle att glänsa.

Ingredienser

  • 8 färskpotatisar, skurna i tjocka skivor
  • 1 liten zucchini
  • 1 knippe ansade späda morötter
  • 5 dl ansade sockerärter
  • 2½ dl gröna ärter
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • Myntablad till garnering
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisen i en ångkokningssats över sjudande vatten i en kastrull och täck över med lock. Ångkoka 10 minuter.
    2. Strimla zucchinin fint. Lägg zucchini och morötter i ångkokningsinsatsen med potatisen. Lägg på locket och ångkoka ytterligare cirka 5 minuter tills zucchinin börjar mjukna.
    3. Lägg sockerärterna och ärterna ovanpå zucchinin och fortsätt ångkoka några minuter tills alla grönsaker är mjuka.
    4. Lägg de ångkokta grönsakerna i en skål och rör ner margarin, citronsaft och mynta. Rör om tills margarinet har smält. Smaka av med svartpeppar och servera grönsakerna varma och garnerade med myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben