Prosccuitiolindade Kycklingbröst med parmesan och basilika på wokbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott till vardags som till fest.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 4 skivor prosccuitio
  • 100 g hyvlad vällagrad parmesan
  • 4 kvistar färsk basilika
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsakwok
  • 2 schalottenlökar
  • 1 squash
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 tsk tomatpuré
  • 10 finskurna basilikablad
  • Rivet skal och saften från ½ citron
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär en skåra i kycklingen och lägg i en skiva skinka, hyvlad parmesan och basilika. Fäst en tandpetare för öppningen så att inte allt rinner ut. Stek i olivolja och flytta över till en ugnsfast form. Fortsätt att steka i ugnen i ca 20 min. woken: Finhacka schalottenlöken. Skär paprikorna i bitar och skiva champinjonerna. Häll ny olivolja i pannan som du stekte kycklingbrösten i. Fräs grönsakshacket i vitlök i några minuter tills en fin färg kommit och squashen har blivit mjuk, strö över lite salt.
    2. Såsen: Finhacka löken och krossa vitlöksklyftan. Skålla och skala tomaterna och dela dem på mitten. Skär paprikorna i bitar . Häll ny olivolja i pannan som du stekte kycklingbrösten i. Fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under omröring i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och späd ev med vatten om såsen blir för tjock. Ta ut kycklingbrösten från ugnen och lägg dem i såsen och låt sjuda i 5 min. 
    3. Koka ris eller pasta... eller utan om man föredrar Lchf
    4. ät och njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben