Prosciuttobakad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Kycklingfilé med basilika- och fetaostfyllning.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g fetaost
  • 12 färska basilikablad
  • 8 tunna skivor lufttorkad skinka, prosciutto
  • 1 msk smält smör
  • Servera med
  • Blandad sallad
  • Kokt ris eller quinoa
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Torka av filéerna och skär en ficka längs med köttet. Salta och peppra. Lägg smulad fetaost och basilikablad i fickan.
    3. Linda skinkskivor runt filéerna och lägg över filéerna i en smord ugnssäker form.
    4. Pensla med smält smör. Stek köttet mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    5. Skär upp köttet i skivor och servera på en bädd av blandad sallad och kokt ris eller quinoa.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben